Wat zijn containers ?

Om uit te leggen wat containers zijn moeten we eerst een stukje de geschiedenis in.

In het verleden werden goederen vervoerd in kratten, tonnen en kisten. Het probleem hiervan was dat ieder z'n eigen formaat had en hierdoor moeilijk te stapelen en vast te maken waren. Vooral bij schepen was dit een probleem omdat deze tijdens de tocht over zee en oceaan veel bewegen.

De transport industrie heeft hier een oplossing voor bedacht in de vorm van (zee)containers die allemaal een standaard vorm en maat hebben. De containers zijn door de klanten van de vervoers maatschappijen zelf in te pakken op de manier die voor hun het beste is en het enige waar de vervoers maatschappijen rekening moeten houden is het vervoeren van de container zelf. Hierdoor zijn de containers makkelijk te stapelen op schepen, gaan ze perfect achter een vrachtwagen en passen ze allemaal achter elkaar achter een trein.

Bij applicatie containers gebeurt hetzelfde. De applicaties worden door middel van standaard linux tools en settings in een afgesloten container gestart. Aan de kant van het het platform zien deze er allemaal hetzelfde uit en zijn gemakkelijk te stapelen.

Ontwikkelaars pakken de container in met alles wat ze nodig hebben voor het draaien van de applicatie, hier kunnen ze heel specifiek zijn in welke versies ze nodig hebben en zijn niet meer afhankelijk van wat er al op het systeem staat.

Na het inpakken kunnen ze zelf de container testen op hun machine en vervolgens deze container “shippen” naar het platform waar deze precies hetzelfde draait als op de ontwikkelaars machine.
  • chp/containers.txt
  • Last modified: 2019/05/28 10:47
  • (external edit)