omgevingen

Een eigen omgeving op gedeelde hardware, met gegarandeerde minimum performance van 20% v/e server en maximum performance van 200% v/e server.

Cell Block Hosting is de grote broer van Shared Plus Hosting. Het is een eigen omgeving op gedeelde hardware met gegarandeerde minimum performance van 100% van een volledige, fysieke server en maximum (peak) performance van 500% - 1000% hiervan. Deze variant leent zich vooral voor geloadbalancede sites; door elkaars overcapaciteit te delen is het mogelijk om fors hogere peak performance te halen, tegen lagere kosten.

De manier waarop het werkt is dat uw site geloadbalanced wordt over meerdere webservers. Op deze manier kunnen pieken opgevangen worden. Doordat wij de webservers zorgvuldig over de beschikbare hardware verdelen kunnen we deze minimum capaciteit (van het equivalent van 1 volledige, fysieke server) garanderen.

We richten we Cell Block Hosting standaard in met 4 webserver instanties. Vervolgens monitoren wij de serverbelasting. Komt deze boven de 80%, dan kunnen we in overleg meer instanties bijplaatsen.

Als u onze hosting afneemt kunt u gratis gebruik maken van onze shared testomgeving. Deze is qua opzet vrijwel identiek aan de productieomgeving; alleen de capaciteit is minder. De testomgeving is ideaal om uw applicatie rijp te maken voor onze productieomgevingen. We raden ten sterkste aan om uw applicaties in de testomgeving te installeren alvorens deze naar de productieomgeving verhuisd worden.

Deze omgeving is een afspiegeling van de productieomgeving. Wij raden iedereen aan die in onze productieomgeving een site wil hosten deze in een zo vroeg mogelijk stadium op onze testomgeving te plaatsen. Dit kan op de shared testservers. Ook is het mogelijk een of meerdere dedicated servers in onze testomgeving te plaatsen.

Door sites eerst in de testomgeving te plaatsen kunnen in een vroeg stadium eventuele problemen gevonden en gecorrigeerd worden, zonder hiermee risico's te lopen in uw productieomgeving.

Sitebouwers kunnen direct toegang tot de testomgeving krijgen en daar zelf de applicatie plaatsen. Ook kan NPO Hosting en Streaming dit voor u doen.

De shared testservers worden op basis van “best effort” onderhouden en voor deze systemen worden geen kosten in rekening gebracht.

Prijzen kunnen opgevraagd worden via https://support.npohosting.nl of hosting@npo.nl.

  • omgevingen.txt
  • Last modified: 2020/11/24 12:53
  • (external edit)