sterretje-cluster:cluster-hosting

Hosting bij NPO Hosting en Streaming

Het hosten van webapplicaties en websites gebeurt bij ons in wat we het Applicatie Cluster (appcluster) noemen. Dit is een omgeving die is toegespitst op het hosten van willekeurige PHP, Ruby on Rails, NodeJS, Python en Java web-applicaties.

Naast het zgn “appcluster” voor webhosting bieden wij een aantal andere functionaliteiten aan die in hun eigen clusters zijn ondergebracht.

naam wat doet het
appcluster webhosting voor het hosten van willkeurige web-applicaties
backendcluster webhosting van ondersteunende diensten, uitsluitend bedoeld voor omroepmedewerkers, denk aan statistiekenverwerking of ondersteunend aan streaming diensten
dnscluster domeinregistratie en nameserving
mediacluster streaming platform
testcluster testomgeving voor m.n. het appcluster
webcluster overige webgerelateerde diensten, waaronder mail

Bovenstaande omgevingen zijn server clusters bestaande uit loadbalancers, een aantal web-, applicatie- en database servers. Alle data bevindt zich op centrale, betrouwbare storage servers. Niet alleen is uw data daar veilig, maar dit zorgt er ook voor dat uw omgeving bijzonder flexibel is. Een database server kan a la minute een applicatieserver worden mocht dat nodig zijn. Of, als u al uw diensten op 1 server draaide en uw sites worden populair kan er zeer snel een tweede server bijgeschakeld worden om de last te verdelen.

De hardware, het OS, de web-, applicatie- en databaseservers worden beheerd door NPO Hosting en Streaming, wat garant staat voor een stabiele, veilige omgeving. In het appcluster kunt u uw eigen applicaties zelf beheren, uitbesteden aan NPO Hosting en Streaming of aan een derde partij.

Vragen? Maak een ticket aan via https://support.npohosting.nl of bel 035-3333355.

  • sterretje-cluster/cluster-hosting.txt
  • Last modified: 2020/12/23 23:14
  • (external edit)