sterretje-cluster:webcluster-hosting

Hosting in het Webcluster

Disclaimer: Dit document is nog in conceptvorm. Onderdelen kunnen zonder aankondiging wijzigen. NPO Hosting en Streaming neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele foute informatie die in dit document staat. Het document wordt aangeboden in de hoop dat de gegeven informatie nuttig is. Er kunnen geen rechten aan dit document ontleend worden. Bij NPO Hosting en Streaming bestaan twee hosting clusters. Het zgn Applicatie Cluster (appcluster) is een omgeving ingericht die is toegespitst op het hosten van willekeurige Java en PHP web-applicaties in het algemeen en de content management systemen MMbase (Java) en ABC-manager (PHP) in het bijzonder. Het Webservices Cluster (webcluster) is toegespitst op het hosten van high-volume sites. Hier worden alleen statische websites (“platte html”) specifieke door NPO Hosting en Streaming geaccepteerde PHP applicaties gehost. Het app- en het webcluster zijn volgens dezelfde structuur opgebouwd. Dit document beschrijft de specifieke zaken voor het webcluster. Daarnaast zijn er de zusterdocumenten die het generieke gedeelte en de specifieke zaken voor het appcluster beschrijven.

In het webcluster neemt de klant een gegarandeerde <em>dienst</em> af, en laat de afweging hoeveel hardware daarvoor nodig is over aan internet services. Er bestaat hier dus geen onderscheid tussen shared en dedicated hosting.

Sites in het webcluster zijn onderheving aan een acceptatieprocedure. Dat betekent dat er geen willekeurige PHP code geplaatst kan worden.

  • sterretje-cluster/webcluster-hosting.txt
  • Last modified: 2020/10/17 11:12
  • (external edit)