aankondigingen:2017:ip-afscherming-mysql-sites

C2017D13: IP-afscherming mysql-sites.omroep.nl

Klantcommunicatie

Aankondiging: IP-afscherming mysql-sites.omroep.nl

Beste Klant / collega,

Voor sitebouwers is er op het NPO webhosting platform een algemeen toegankelijke versie van phpMyAdmin beschikbaar via https://mysql-sites.omroep.nl/ Deze is bedoeld om makkelijk mysql beheer acties mee uit te kunnen voeren.

De afscherming van deze site is nu nog geregeld via de database usernames en passwords van de betrokken databases, in combinatie met een captcha om het voor robots moeilijker te maken via een brute force attacks passwords te raden.

Echter, anno 2017 beschouwen we dit niet meer als voldoende veilig. Als veiligheidsverhogende maatregel zullen we vanaf woensdag 28 november toegang tot deze site gaan limiteren tot bij ons bekende IP adressen.

Het gevolg hiervan kan zijn dat sommige externe partijen niet meer bij deze site kunnen. Mocht dit voorkomen dan vragen we u dit te melden bij het Servicecenter, waarna het IP adres toegevoegd kan worden aan de lijst.

In de testomgeving is https://mysql-testsites.omroep.nl/ inmiddels aangepast, zodat daar makkelijk getest kan worden of er wel/geen toegang mogelijk is.

  • aankondigingen/2017/ip-afscherming-mysql-sites.txt
  • Last modified: 2020/11/24 12:53
  • (external edit)