aankondigingen:2017:recipient-verification

Recipient verification

Onderwerp: Aankondiging: wijziging mailserver configuratie

Beste klant / collega,

Op FIXME zullen we een wijziging doorvoeren in onze mailserver configuratie. Wij verwachten dat dit geen enkel merkbaar negatief gevolg heeft, maar willen hierover toch informeren voor het geval dit wel het geval mocht blijken te zijn.

Wat gaat er veranderen: Op onze ontvangende mailservers (de zogenaamde 'mx' servers) zullen we “recipient verification” aanzetten voor emails die worden ontvangen. Dit houdt in dat de “aan” adressen van de emails die worden ontvangen worden gecontroleerd bij de achterliggende mailservers die het betreffende domein hosten. Deze zijn deze in het beheer van de diverse omroepen. Het resultaat van deze controle wordt voor korte tijd gecached om niet teveel extra belasting op de achterliggende mailservers te leggen.

Het voordeel van deze wijziging is dat mail voor niet bestaande adressen binnen een domeinnaam niet voor lange tijd op onze mx servers blijft wachten. Veelal is mail naar onbekende adressen spam vanaf ongeldige afzender adressen en kan om die reden ook niet meer terug gestuurd worden. Momenteel hoopt zich deze mail op op onze mx servers wat uiteraard ongewenst is.

  • aankondigingen/2017/recipient-verification.txt
  • Last modified: 2020/11/24 12:53
  • (external edit)